Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2010 09:07 - АС/DC в София-2
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 6828 Коментари: 16 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Десетилетията чакане най-после свършиха и българските рок фенове най-после видяха една от най-емблематичните групи в света AC/DC на родна почва. Австралийците не само показаха невероятна мултимедия, декори, ефекти, сценично поведение - всичко, за което сме мечтали, а и успяха да опровергаят и най-големите критици, че на подобна възраст е невъзможно да направиш добро шоу. Членовете на групата бяха енергични и въпреки, че накрая умората личеше, те не позволиха това по никакъв начин да повлияе. Това пише в репортаж на news.bg

Следобедът преди концерта в центъра бе сравнително тих, като изключим екзалтиралите крясъци на събиращите се вече фенове. Липсата на перспектива за дъждовно време бе прогонило типичните търговци на дъждобрани в района, а на тяхно място бяха застанали други, предлагащи разнообразни стоки.

Първите часове след отварянето на вратите на стадиона потока от хора влизаше без никакви проблеми, около 19 часа се образуваха сериозни опашки, но имайки предвид наплива от хора точно в този период от време, може да се каже, че организаторите си вършеха работата.

Точно в 19 и 30 часа прозвучаха и първите жици от паметната вечер. Това бе подгряващата група Конкурент, която публиката прие равнодушно, а отчасти и негативно. Отдавна се дискутираше, че Емил Анчев и компания не са най-подходящия избор за подгряващи на AC/DC, но въпреки това бандата си свърши доста професионално работата и завърши почти едночасовия си сет с най-големия си хит - "Дай ми време".

Стадионът все повече се изпълваше, събирайки невиждано досега количество хора. Въпреки дългото чакане и борбата за бира, малко след 21 часа на националния стадион "Васил Левски" се възцари тъмнина. Голям екран поставен в средата на сцената показа изпълнена със сексапил, екшън и рок енд рол анимация, където членовете на AC/DC се бореха срещу чаровни прелъстителки. "Дяволските" мацки се опитват да поемат контрола върху локомотива, в който се вози бандата и му чупят спирачките. В следващия момент екрана се разцепва на две и измежду него се показва прословутия локомотив - целият обгърнат в пушек.

Изпод внушителния декор не след дълго се появяват и самите AC/DC, което кара присъстващите на стадиона да огласят центъра на столицата. Зазвучава първата песен от сетлистата на групата - "Rock ‘N Roll Train". Подредбата на песните и шоуто, на което станаха свидетели миналата година в Сърбия няколко хиляди български фена, не бяха променени и тази година.

И съвсем логично и очаквано следващото парче бе "Hell Ain"t a Bad Place to Be" от "Let There Be Rock". Това е едно от множеството парчета, с които покойния Бон Скот отчете присъствието си сред феновете и в България, а Браян Джонсън отдавна е събрал нужното уважение, за да може най-спокойно да изпълнява парчетата му.

По време на "Back in Black" и "Big Jack" публиката само си разгряваше гласа, за да покаже на какво е способна на всеизвестната класика "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" последвана от "Shot Down in Flames".

"Thunderstruck" направо отнесе всички присъстващи на концерта, за да може да ги успокои с не кое да е парче, а култовото "Tha Jack". По време на изпълнението му публиката видя неща, които мнозина не бяха сигурни, че искаха да видят. Ангъс Йънг започна бавно да разсъблича типичната си ученическа униформа, оставайки накрая просто по бельо. При всяко дръзко движение при свалянето на поредната част от дрехите си, той караше публиката да вика, а крясъците от нейна страна бяха със смесени чувства към ставащото на сцената (главно от мъжката част).

В следващия момент Браян Джонсън отново е поел нещата в свои ръце и от тавана на сцената се спуска огромна камбана. За да я разлюлее Джонсън се засилва от най-далечната точка на сцената, за да се хване за въжето й, показвайки отново завиден атлетизъм за човек на неговите години. Със звъна на камбаната се сложи началото и на хита "Hells Bells".

Чухме и "Shoot to Thrill"и "War Machine", за да стигнем до "High Voltage" и "You Shook Me All Night Long", където отново да покажем колко гласовит народ са българите. "Т.N.T." обаче бе моментът, когато едва ли имаше човек на стадиона, който да не пригласяше на Джонсън.

Последва и поредния ефект на вечерта. Изведнъж локомотивът на сцената бе оседлан от огромна надуваема кукла Rosie, която направи впечатление с пищтния си бюст. Голямата надуваема красавица не спря да се поклаща в такт с песента през цялото време, когато звучеше "Whole Lotta Rosie".

Стандартната част от сета на AC/DC бе завършен с безсмъртната класика "Let There Be Rock". Тогава бе и моментът, когато Ангъс Йънг направи близо 10-минутно соло, доказвайки своят неповторим стил и техника, като успяваше да свири без проблем на китарата въпреки, че се търкаляше по земята, подскачаше и какво ли още не. Двете основни видео стени отново се събраха в едно, закривайки локомотива и съсредоточавайки вниманието на всички върху Йънг, който на всичкото отгоре се издигна на платформа в средата на стадиона над погледите на всички.

Австралийската банда се прибра зад кулисите само, за да видят колко настоятелни могат да бъдат българите в желанието си да ги върнат на бис. Той не закъсня и докато се усетим легендите отново бяха заели местата си на сцената помитайки всичко а невероятната "Highway to Hell".

Финалът на грандиозната вечер бе поставен от заслужаващата тази чест песен "For Those About to Rock (We Salute You)". Отново много бурни викове, музикантите отново напуснаха сцената. Заря озари небето над националния стадион карайки и най-нетърпеливите да си тръгнат първи, да се заковат на место с отправен поглед нагоре. Това бе всичко от страхотното шоу на AC/DC.

Определено дългото чакане си заслужаваше, а възможността да гледат легендите на рока не получиха едно или две поколения. Навсякъде из стадиона куфееха и щъкаха най-малките, едва на по няколко години, рок фенчета.

Перфектното шоу бе оставило близо 60 хиляди души с изпълнени души и очи, които не обърнаха почти внимание на рутинните проблеми с напускането на стадиона. Можем само да се надяваме все по-често да ни се случват такива "чудеса", каквото бе AC/DC в София.

Концертът бе организиран от "Balkan Entertainment Company" и Марсел Аврам=



Тагове:   концерт,


Гласувай:
13




1. alexooo - и аз бях там, и аз празнувах, и аз се ...
15.05.2010 09:32
и аз бях там , и аз празнувах, и аз се кефих.
само, че не знам, кога ще мога пак да чувам! ама нека само това да е!
ac/dc заслужават тази жертва.
просто беше велико! и мноооого , мнооого професионално за всеки детайл на това най-велико шоу правено някога у нас! поздрави и благодарности за всички направили, помогнали това да се случи, от един голям фен на електричеството!
цитирай
2. анонимен - епа я не ги аресвам ако ще локомотиво ...
15.05.2010 10:21
епа я не ги аресвам ако ще локомотиво да се сцепи на три.много шум,малко музика.
цитирай
3. анонимен - НАЙ ВЕЛИКОТО ШОУ
15.05.2010 11:53
ТОВА БЕШЕ НАЙ - ВЕЛИКОТО ШОУ КОЕТО СЪМ ВИЖДАЛА. МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВА, ЧЕ УСПЯХ ДА ГИ ВИДЯ НА ЖИВО
цитирай
4. анонимен - Е КАК ЩЕ ГИ
15.05.2010 11:57
анонимен написа:
епа я не ги аресвам ако ще локомотиво да се сцепи на три.много шум,малко музика.

Е КАК ЩЕ ГИ ХАРЕСВАШ КАТО СИ ГЛУПАВ И НЕ РАЗБИРАШ ОТ МУЗИКА, А САМО ОТ КРАВИ.....И ПАСИЩА
цитирай
5. анонимен - godzibg
15.05.2010 12:27
в интерес на истината на стадион Партизан излизането след края на концерта беше доста по-проблемно според мен от това на Васил Левски.
цитирай
6. ledzeppelin - ...
15.05.2010 12:50
Ангъс направи нещо велико и невиждано.Аз не можах да повярвам.
По едно време имах чувството,че ще припадне.Или поне аз ще припадна.
цитирай
7. анонимен - 2, бегай си на село тогава...
15.05.2010 13:25
... да си копаш доматите.
цитирай
8. анонимен - AC/DC Sofia, чудя се ...
15.05.2010 14:17
Не знам за вас но за мене организацията по влизане и излизане от стадиона беше абсолютно безхаберна! Не знам кога българските организитари ще се научат че да правиш такъв концерт не е достатъчно само да продадеш билетите, защото те се продават заради самият изпълнител, тяхният ангажимент и отговорност е да направят така че фенът да се чувства добре през цялото време, а не да си казва "жертвата с неудобствата създадени от организаторите си заслужавааше". Защо трябва хем да плащаш за билет хем да жертваш нещо за да изпиташ удовлоствие от шоуто?!
За да знаете за какво иде реч ще Ви дам два факта:
1. Влизането в стадиона ми костваше около 2 часа при положение че се наредихме на опашка на точния си вход за влизане 25, ако някой е бил на същия сигурно се сеща за какво говоря. Между другото докато си вървяхме по опашката се чу нервна реплика от така наречения "Staff" "цял ден нямаше никой сега се изсипаха всички", може би са очаквали че хората ще се наредят на опашка от ранни зори и ще седят цял ден на стадиона за да облекчат работата на организаторите...?!
2. Излизане от стадиона след края на концерта ни отне около 50 минути въпросните изходи 24, 25 и 26 пълен блокаж ...?!
Уважаеми фенове, докога ще ги траем тези безхаберници организатори, само ни скапват емоцията?
А шоуто наистина беше страхотно!!!
цитирай
9. mikino - http://mikino. blog. bg/muzik...
15.05.2010 14:18
http://mikino.blog.bg/muzika/2010/05/15/ac-dc-in-sofia.545694
Нещо от мен и благодаря за поста!!!
цитирай
10. анонимен - Постери на AC/DC
15.05.2010 15:34
Оригинални постери на AC/DC може да намерите на http://www.PosterStore.bg
цитирай
11. stopost - Постери на AC/DC
15.05.2010 15:38
Оригинални Постери на AC/DC може да намерите на www.PosterStore.bg
цитирай
12. анонимен - НЕДОУМЯВАМ
15.05.2010 16:16
НЕДОУМЯВАМ КАКВО ИМ ХАРЕСВАТЕ НА ТИЯ.САМО КАТО ГИ ГЛЕДАМ КАК ВИЯТ И СЕ ДЕРАТ МИ ПРИЛОШАВА.МАНИ ГИ.
цитирай
13. анонимен - Куранагата каза:
16.05.2010 01:29
Слаба и посредствена група,само вмирисани дедковци ги харесват...
цитирай
14. анонимен - AD/DC доказаха защо са велики, а "Конкурент" че са позьори и бездарници.
16.05.2010 12:58
В цялото неземно шоу, което ни изнесоха AC/DC и техния екип имаше едно много важно нещо, което според мен винаги е ръководело бандата през кариерата им -отношението към публиката. Всичко беше направено така че хората които са дошли да видят групата да си тръгнат максимално доволни от концерта. Самите AC/DC се раздадоха на 120 % и показаха как трябва да се прави рок шоу и най важното - страхотно отношение към тези които са дошли да ги гледат.
Нещо което тотално липсваше при "Конкурент". Близо едночасовият им сет беше беше най - голямото нещо което им се е случвало в иначе доста жалката им и биография на спорни български рокзвезди. Вместо да използват това излизане пред толкова голяма публика като трамплин към нови фенове, те се закопаха тотално с отношението си към хората дошли да видят AC/DC. " АЙДЕЕЕ , ШИБАНЯЦИИИ !!!!! " крещеше Емо Анчев ( човек със съмнителни гласови данни, но със самочувствие по - голямо от това на хедлайнерите на вечерта), докато останалите от бандата бяха застанали в пози, които сме виждали в повечето клипове на Whitesnake от 80-те години..... Пълна поза и абсолютен музикален кич. Явно Емо и компания са прекарали последните години някъде на Северния полюс. И се видя с пълна сила защо за AC/DC време, пространство и подобни понятия не значат нищо - защото уважават публиката си. Така че господа от група "Конкурент" време е да си научите урока
цитирай
15. анонимен - "МЕНТЕ", КЛАСАЦИЙТЕ НА .....ПЕСНИТЕ В БЪЛГАРИЯ
16.05.2010 20:22
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЗАЩО БАНДИТЕ НА ЗАПАД СА ВЕЛИКИ И ПРАВЯТ ГОЛЯМА МУЗИКА???!!!!
ЗАЩОТО ,КЛАСАЦИИТЕ НА ПЕСНИТЕ ТАМ, СА НЕ ВЪЗОСНОВА НА ФАЛШИВИ ЕСЕМЕСИ,А.....ВЪЗОСНОВА НА ПРОДАДЕНИ ПЛОЧИ!!!!!
В БЪЛГАРИЯ, КАТО ВСИЧКО ДРУГО....ТАКА И МУЗИКАТА Е "МЕНТЕ"!!!!!!!!!!!
цитирай
16. musik - Здр:)
27.05.2010 22:41
не бях на АЦ/ДЦ :) , но четох днес в една тема в бгмама, че е имало много пострадали в публиката - бити, шити, малтени от пияни субекти и т.н. ...
Та към присъствалите - наистина ли беше така? Питам, защото ще хоя на сонисферата и тези разкрития леко ме попритесниха....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995590
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031