Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2012 13:17 - "март не е май"
Автор: mirogankov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1954 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Особата която в този мартенски ден, озъртащо се се тътреше покрай разцъфналите дървета носеше една от онези евтини червени коледни шапчици и предизвикваше дивия възторг на хлапетата излезли с майките си в градинката с пейки ,които питаха :-Мамо,мамо виж дядо Коледа с чувала си искам играчкииии...на което въпросните дебели охранени същества все още непреборили последствията от раждането и страничните ефекти  се споглеждаха без да знаят какво да кажат за въпросния вехтошар с драматургична външност.
Странният тип живееше в най горния последен апартамент до  таваните на една от кооперациите и трупаше там всевъзможни според него безцености които хората незнайно защо изхвърляха по контейнерите и той неуморно събираше и подреждаше на едни стари мецицински стилажи като моузейни експонати.
Този екземпляр носеше иначе гръмкото име Цезарион Висарионович  и беше една от забележителностите на малкия квартал.
Той бе освен всичко друго и необичаен скъперник,като бивш военен получаваше не лоша пенсия но бе станал нарицателен в неговите приятелски среди с това че осигуряваше прехраната си от обитателите на таванските помещения и корнизи ,било врабчета или гълъби  които ловеше изкустно.
Имаше няколко оргинални готварски книги на френски език от тамошни не между живите вече автори от миналия век от които черпеше уникални и  финни рецепти за приготвянето на различни шармантни супи и ястия от въпросните клети пернати...
И тук е необходимо да отбележим че навсякъде по таваните и первазите капани и примки,хитроумни клопки дебнеха въпросните представители на науката орнитология,те биваха ловко залавяни а за съдбата им вече разказахме как украсяваше пировете на горепосочения ни герой.
В близкия пенсионерски клуб се събираха различни странни и интересни персони за които се надявам да разкажа при други мои неумели опити за повествувателство..
Между тях бе и бай Спас Пръчовски набеден гросмайстор и зевзек който съществуваше за да подиграва социалното общество и най вече да занимава с политически ораторства за военна хунта и утопични строеве цялата компания на  веселите му събратя очакващи залеза на недотам смисленния си според тях завършек на битието.
Този ден за който разказваме сега бе особен със  следното,към 12 часа на обяд знаейки че по график се готвят последните жертви на Цезарион ,бай Спас звънна на телефона му и  протече следния диалог.
-Ало,обаждаме се от организацията за защита на животните,получхме сигнал за хищническо унищожение на различни видове птици...
При което с разтреперан глас Цезарион Висарионович едвам измрънка  предположението :
Ей Спасе пръч долен ,как може да си толкова прост бе...
-Няма Спас ,няма бас,вие подлежите на санкции и глоби очаквайте посещението ни на вашия адрес...съвсем заповеднически и с  нетърпящ възражение глас продължаваше своя фарс и забавление бай Спас...



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - precious time replica breitling watches Erump
02.04.2012 17:27
<a href="http://yourreplicawatches.net/brand/Ulysse+Nardin/">Ulysse Nardin Replica Watches - ulysee nardin replica watches</a>
http://yourreplicawatches.net/brand/IWC/ - IWC Replica Watches - womens chapard replica watches
<a href="http://yourreplicawatches.net/">high quality replica watches</a>
http://yourreplicawatches.net/ - best replica rolex watches
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mirogankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 319928
Постинги: 65535
Коментари: 1135
Гласове: 7101
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол